Mobilna proteza za decu

Mobilna proteza za decu je prilagodljivi ortodontski aparat dizajniran da ispravi nepravilnosti zuba i vilice kod najmlađih. U ordinaciji „Art of Smile“, naši specijalisti koriste mobilne proteze kao efikasno sredstvo u ranoj fazi razvoja deteta, čime se osigurava pravilan razvoj zuba i sprečavaju komplikacije koje mogu uticati na govor, ishranu ili estetiku.

+381 69 299 29 59

Heroja Pinkija 18, 21000 Novi Sad

Prednosti mobilne proteze

Mobilna proteza za decu donosi značajne prednosti u ortodontskom lečenju, a u Stomatološkoj ordinaciji „Art of Smile“ osiguravamo da svaki mladi pacijent dobije najviše prednosti od svoje proteze. Jedna od glavnih prednosti mobilne proteze je njena adaptabilnost – budući da se može skinuti, omogućava deci lakšu prilagodbu na aparat i njegovo nošenje tokom kritičnih faza rasta. Mobilne proteze su idealne za decu jer mogu da se prilagođavaju kako se zubi i vilica razvijaju, što ih čini efikasnijim u određenim fazama ortodontskog tretmana. Ova fleksibilnost takođe znači da deca mogu nastaviti sa efikasnom oralnom higijenom, čisteći svoje zube kao i obično. Takođe, mobilne proteze se lako čiste, što pomaže u prevenciji zubnih bolesti. Još jedna ključna prednost je u komforu; mobilne proteze su obično udobnije za nošenje nego fiksni aparati, što ih čini pogodnijim za mlade pacijente. Takođe, one su manje vidljive, što može pomoći u očuvanju samopouzdanja dece tokom osetljivih godina njihovog razvoja. „Art of Smile“ se trudi da osigura da se svaka mobilna proteza precizno prilagodi, minimizirajući nelagodnost i potičući decu da aktivno učestvuju u svom lečenju. Kroz individualne konsultacije, naši ortodonti rade sa decom i roditeljima da identifikuju najbolje rešenje za svaku situaciju, uzimajući u obzir kako estetske tako i funkcionalne potrebe svakog malog pacijenta.

Šta je funkcionalni aparat?

Funkcionalni aparat je vrsta mobilne proteze dizajnirana da usmerava rast i razvoj vilica kod dece, koristeći prirodne funkcije kao što su govor, disanje i žvakanje. Ovi aparati su posebno korisni za ispravljanje odnosa između gornje i donje vilice i promovisanje harmoničnog rasta lica.

Da li je nošenje mobilne proteze bolno?

Nošenje mobilne proteze obično nije bolno, ali deca mogu iskusiti period privikavanja tokom kojeg mogu osećati blagi pritisak ili nelagodnost dok se ne adaptiraju na aparat. „Art of Smile“ ordinacija pruža punu podršku i savete kako bi se olakšao ovaj prelazni period.

Koliko dugo se nosi proteza za decu?

Vreme potrebno za nošenje proteze varira od deteta do deteta, zavisno od njihovih individualnih ortodontskih potreba. Redovnim kotntrolama pratimo napredak i prilagođavaju tretmane kako dete raste, čime se osigurava da je svaki korak u procesu maksimalno efikasan.

Higijena prilikom nošenja proteze

Održavanje higijene prilikom nošenja proteze od suštinskog je značaja za očuvanje zdravlja usta i proteze. U Stomatološkoj ordinaciji „Art of Smile“ u Novom Sadu, posebno naglašavamo važnost redovne i temeljne higijene kako kod fiksnih proteza tako i kod mobilnih proteza za decu. Mobilne proteze zahtevaju da se peru i čiste nakon svakog obroka kako bi se sprečilo nakupljanje ostataka hrane i plaka, što može dovesti do stvaranja karijesa ili infekcija desni. Edukujemo decu i roditelje da nežno čiste proteze mekanom četkicom i sapunom koji nije abrazivan, kako ne bi oštetili protezu. Takođe, važno je da se proteza čisti u vodi sobne temperature, jer vruća voda može deformisati plastiku. Protezu je potrebno čuvati u posudi sa vodom ili posebnom tečnošću kada se ne nosi, što pomaže u očuvanju oblika i čistoće. Redovno ispiranje usta bezalkoholnim antiseptičkim tečnostima može doprineti zdravlju desni i smanjiti rizik od lošeg zadaha povezanog sa nošenjem proteze. „Art of Smile“ pruža detaljne instrukcije i demonstracije o najboljim praksama higijene, kao i preporuke za proizvode koji su sigurni i efikasni za upotrebu kod dece koja nose proteze. Ovo obrazovanje je ključno za očuvanje ne samo higijene već i udobnosti i efikasnosti ortodontskog tretmana.

Cena mobilne proteze za decu

Cena mobilne proteze u „Art of Smile“ zavisi od složenosti slučaja i dužine tretmana. Naš tim je posvećen pružanju pristupačnih i transparentnih opcija za finansiranje kako bi svako dete moglo imati korist od visokokvalitetnog ortodontskog tretmana.

Šta naši pacijenti govore o nama...

Alex Smirnoff
Alex Smirnoff
2023-02-23
Новые зубы и благодарность. Более трёх месяцев был клиентом. По итогу вышел с новыми зубами и сильно изменил своё мнение о современной стоматологии
BrZeSr
BrZeSr
2022-11-19
Preljubazni doktori i osoblje, odlično rade! Bezmetalne krunice su top! Sve pohvale!
Kal El Rukavina
Kal El Rukavina
2022-11-15
Za prvi put, odlično!
MAJA KOVAČEVIĆ
MAJA KOVAČEVIĆ
2022-08-13
Nakon mnogo traganja i niz losih iskustava, pronasla sam stomatolosku ordinaciju u kojoj su me docekali strucni i profesionalni doktori i dobri ljudi. U ordinaciji Art of smile ce vam vrhunski strucnjaci prvo sve objasniti, a zatim ce vam se posvetiti i resiti vas problem na najbolji moguci nacin, uz maksimalno strpljenje za sva vasa pitanja i nedoumice. Atmosfera u ordinaciji je izuzetno prijatna i svaki strah nestaje, a sto je najbitnije izaci cete sa osmehom. Ja sam pronasla stomatologe za ceo zivot za moju porodicu i mene. Od srca preporucujem Art of smile i divne dr Ivana i dr Igora!
Nikola Cimesa
Nikola Cimesa
2021-12-22
Sve pohvale, sjajna je usluga. Ovo je najbolja stomatoloska ordinacija u kojoj sam do sada bio. Od srca ih preporucujem!

Zakažite svoj besplatan pregled

Ne gubite vreme tražeći rešenja na internetu. Postavite upit doktoru ili nas kontaktirajte za besplatan stomatološki pregled i konsultacije!