Mobilna proteza za decu

Mobilna proteza za decu je prilagodljivi ortodontski aparat dizajniran da ispravi nepravilnosti zuba i vilice kod najmlađih. U ordinaciji „Art of Smile“, naši specijalisti koriste mobilne proteze kao efikasno sredstvo u ranoj fazi razvoja deteta, čime se osigurava pravilan razvoj zuba i sprečavaju komplikacije koje mogu uticati na govor, ishranu ili estetiku.

+381 69 299 29 59

Heroja Pinkija 18, 21000 Novi Sad

Prednosti mobilne proteze

Mobilna proteza za decu donosi značajne prednosti u ortodontskom lečenju, a u Stomatološkoj ordinaciji „Art of Smile“ osiguravamo da svaki mladi pacijent dobije najviše prednosti od svoje proteze. Jedna od glavnih prednosti mobilne proteze je njena adaptabilnost – budući da se može skinuti, omogućava deci lakšu prilagodbu na aparat i njegovo nošenje tokom kritičnih faza rasta. Mobilne proteze su idealne za decu jer mogu da se prilagođavaju kako se zubi i vilica razvijaju, što ih čini efikasnijim u određenim fazama ortodontskog tretmana. Ova fleksibilnost takođe znači da deca mogu nastaviti sa efikasnom oralnom higijenom, čisteći svoje zube kao i obično. Takođe, mobilne proteze se lako čiste, što pomaže u prevenciji zubnih bolesti. Još jedna ključna prednost je u komforu; mobilne proteze su obično udobnije za nošenje nego fiksni aparati, što ih čini pogodnijim za mlade pacijente. Takođe, one su manje vidljive, što može pomoći u očuvanju samopouzdanja dece tokom osetljivih godina njihovog razvoja. „Art of Smile“ se trudi da osigura da se svaka mobilna proteza precizno prilagodi, minimizirajući nelagodnost i potičući decu da aktivno učestvuju u svom lečenju. Kroz individualne konsultacije, naši ortodonti rade sa decom i roditeljima da identifikuju najbolje rešenje za svaku situaciju, uzimajući u obzir kako estetske tako i funkcionalne potrebe svakog malog pacijenta.

Šta je funkcionalni aparat?

Funkcionalni aparat je vrsta mobilne proteze dizajnirana da usmerava rast i razvoj vilica kod dece, koristeći prirodne funkcije kao što su govor, disanje i žvakanje. Ovi aparati su posebno korisni za ispravljanje odnosa između gornje i donje vilice i promovisanje harmoničnog rasta lica.

Da li je nošenje mobilne proteze bolno?

Nošenje mobilne proteze obično nije bolno, ali deca mogu iskusiti period privikavanja tokom kojeg mogu osećati blagi pritisak ili nelagodnost dok se ne adaptiraju na aparat. „Art of Smile“ ordinacija pruža punu podršku i savete kako bi se olakšao ovaj prelazni period.

Koliko dugo se nosi proteza za decu?

Vreme potrebno za nošenje proteze varira od deteta do deteta, zavisno od njihovih individualnih ortodontskih potreba. Redovnim kotntrolama pratimo napredak i prilagođavaju tretmane kako dete raste, čime se osigurava da je svaki korak u procesu maksimalno efikasan.

Higijena prilikom nošenja proteze

Održavanje higijene prilikom nošenja proteze od suštinskog je značaja za očuvanje zdravlja usta i proteze. U Stomatološkoj ordinaciji „Art of Smile“ u Novom Sadu, posebno naglašavamo važnost redovne i temeljne higijene kako kod fiksnih proteza tako i kod mobilnih proteza za decu. Mobilne proteze zahtevaju da se peru i čiste nakon svakog obroka kako bi se sprečilo nakupljanje ostataka hrane i plaka, što može dovesti do stvaranja karijesa ili infekcija desni. Edukujemo decu i roditelje da nežno čiste proteze mekanom četkicom i sapunom koji nije abrazivan, kako ne bi oštetili protezu. Takođe, važno je da se proteza čisti u vodi sobne temperature, jer vruća voda može deformisati plastiku. Protezu je potrebno čuvati u posudi sa vodom ili posebnom tečnošću kada se ne nosi, što pomaže u očuvanju oblika i čistoće. Redovno ispiranje usta bezalkoholnim antiseptičkim tečnostima može doprineti zdravlju desni i smanjiti rizik od lošeg zadaha povezanog sa nošenjem proteze. „Art of Smile“ pruža detaljne instrukcije i demonstracije o najboljim praksama higijene, kao i preporuke za proizvode koji su sigurni i efikasni za upotrebu kod dece koja nose proteze. Ovo obrazovanje je ključno za očuvanje ne samo higijene već i udobnosti i efikasnosti ortodontskog tretmana.

Cena mobilne proteze za decu

Cena mobilne proteze u „Art of Smile“ zavisi od složenosti slučaja i dužine tretmana. Naš tim je posvećen pružanju pristupačnih i transparentnih opcija za finansiranje kako bi svako dete moglo imati korist od visokokvalitetnog ortodontskog tretmana.

Šta naši pacijenti govore o nama...

milica kovacevic
milica kovacevic
2024-03-06
Odlicni, sve pohvale 👌
Milica Kovacevic
Milica Kovacevic
2024-02-29
Sve preporuke od srca!🥰 Jako ljubazni doktori i osobolje😊 Bez greske rade svoj posao savrseno Uspeli su da rese moj najveci problem a to je strah od zubara..Posle toliko godina ulazim u ordinaciju bez straha a izlazim sa osmehom 😊 Za mene su najbolji u gradu!🥇
jelena pejovic
jelena pejovic
2023-12-22
Sve preporuke za stručne i posvećene doktore. Ordinacija je moderna i savremeno opremljena.
Marija Samo ja
Marija Samo ja
2023-11-24
Veoma profesionalan tim, koji posao obavlja do savrsenstva, za njih ne postoji manje od savrsenog. Iz njihove ordinacije izaći ćete sa osmehom kakav ste oduvek zeleli. Sve preporuke, od ulaska u ordinaciju, ljubaznog dočeka, do upucivanja u sve što je potrebno da znate, zatim rad i rezultat je savršen osmeh na kraju. Pozdrav za najbolji tim.
Sinisa Stevanovic
Sinisa Stevanovic
2023-11-13
Ok
Alex Smirnoff
Alex Smirnoff
2023-02-23
Новые зубы и благодарность. Более трёх месяцев был клиентом. По итогу вышел с новыми зубами и сильно изменил своё мнение о современной стоматологии
BrZeSr
BrZeSr
2022-11-19
Preljubazni doktori i osoblje, odlično rade! Bezmetalne krunice su top! Sve pohvale!

Zakažite svoj besplatan pregled

Ne gubite vreme tražeći rešenja na internetu. Postavite upit doktoru ili nas kontaktirajte za besplatan stomatološki pregled i konsultacije!