Vađenje zuba Novi Sad

Vađenje zuba je često neizbežan medicinski postupak koji se sprovodi u cilju očuvanja oralnog zdravlja. Iako može biti izvor straha i nelagode za mnoge pacijente, napredak u stomatološkim tehnikama i anesteziji učinio je ovaj proces mnogo podnošljivijim nego u prošlosti.

+381 69 299 29 59

Heroja Pinkija 18, 21000 Novi Sad

Situacije u kojima je vađenje zuba neizbežno

Vađenje zuba je često neophodan korak kada su zubi oštećeni do te mere da ih nije moguće popraviti. To uključuje slučajeve dubokih infekcija, preloma zuba, ili kao pripremu za oralnu hirurgiju ili ortodontske zahvate.

Tipovi procedura za vađenje zuba

Vađenje zuba može varirati od jednostavnog do kompleksnog postupka, u zavisnosti od stanja zuba i potreba pacijenta. U našoj ordinaciji u Novom Sadu, svaki slučaj se pažljivo razmatra kako bi se osigurao najbolji mogući pristup. Jednostavno vađenje zuba: Ovaj postupak je primenljiv kada je zub potpuno iznikao i vidljiv u ustima. Jednostavno vađenje zuba obično ne zahteva složene hirurške intervencije i može se obaviti brzo. Zahvaljujući naprednoj tehnici anestezije, pacijenti mogu očekivati minimalan bol i brz oporavak. Hirurško vađenje zuba: Neki zubi, poput umnjaka, mogu zahtevati hirurški pristup ukoliko su delimično ili potpuno unutar desni. Ova procedura je složenija i zahteva iskusnog oralnog hirurga. Koriste se specijalizovane tehnike kako bi se minimizirao bol i ubrzao oporavak pacijenta. Vađenje zuba sa komplikacijama: U slučajevima kada postoje dodatne komplikacije, kao što su infekcije ili abnormalan rast zuba, proces vađenja može biti detaljniji i zahtevati dodatnu pažnju. U ovakvim situacijama, stručnjaci će pažljivo analizirati stanje i prilagoditi pristup da bi se osiguralo optimalno lečenje i ishod za pacijenta. Bez obzira na složenost, cilj je da se postupak vađenja zuba obavi sa maksimalnom preciznošću i brigu o pacijentu, uz upotrebu najnovijih tehnika i materijala koji doprinose efikasnosti i udobnosti tretmana.

Kako izgleda proces vađenja zuba?

Proces vađenja zuba je detaljno strukturiran kako bi se osiguralo da je svaki korak bezbedan, efikasan i što manje stresan za pacijenta. Evo kako obično izgleda proces: Pregled i konsultacija: Proces počinje sa detaljnim pregledom i razgovorom sa pacijentom. Uz pomoć rendgenskih snimaka, stomatolog procenjuje stanje zuba i okolnih tkiva, te odlučuje o najboljem pristupu vađenju. Lokalna anestezija: Da bi se osiguralo da je proces bezbolan, koristi se lokalna anestezija. Anestetik se aplicira u predelu oko zuba koji treba izvaditi, čime se osigurava da pacijent tokom postupka ne oseća bol. Vađenje zuba: Ukoliko je zub potpuno iznikao, koriste se specijalni alati za hvatanje zuba i njegovo pažljivo izvlačenje iz vilice. U slučajevima kada je zub delimično ili potpuno unutar desni, može biti potrebna manja hirurška intervencija. Upravljanje krvarenjem: Nakon vađenja zuba, normalno je da dođe do određenog krvarenja. Stomatolog postavlja gazu na mesto vađenja kako bi se krvarenje kontrolisalo i pospešilo formiranje krvnog ugruška, koji je ključan za zarastanje. Postoperativne instrukcije: Pacijent dobija detaljna uputstva o tome kako da se brine o rani nakon vađenja zuba, uključujući savete o ishrani, higijeni i korišćenju lekova protiv bolova ili za smanjenje otoka. Praćenje opotavka: U zavisnosti od složenosti procedure, može biti zakazana dodatna kontrola kako bi se pratilo stanje mesta vađenja zuba i opšte oralno zdravlje pacijenta. Kroz ovaj proces, prioritet je pružanje kvalitetne nege i osiguranje da je iskustvo vađenja zuba što ugodnije za pacijenta. Naši stomatolozi koriste najsavremenije tehnike i materijale kako bi se postigao najbolji mogući ishod.

Koliko se zuba sme da se izvadi odjednom?

Broj zuba koji se sme izvaditi u jednoj sesiji zavisi od zdravstvenog stanja pacijenta i složenosti procedure. Kod nas na pregledu ćemo odrediti najbolji plan.

Koliko dugo boli rana posle vađenja zuba?

Bol nakon vađenja zuba obično traje nekoliko dana i može se kontrolisati lekovima protiv bolova koje prepiše naš stomatolog.

Koliko je potrebno da zaraste rana nakon vađenja zuba?

Za potpuno zarastanje rane nakon vađenja zuba može biti potrebno nekoliko nedelja do nekoliko meseci, u zavisnosti od složenosti vađenja zuba.

Koliko traje otok posle vađenja zuba?

Otok posle vađenja zuba obično traje nekoliko dana, ali se može smanjiti primenom hladnih obloga i poštovanjem uputstava za negu.

Potencijalne komplikacije posle procedura vađenja zuba

Komplikacije nakon vađenja zuba uključuju infekciju, krvarenje, ili suvoću alveole. Redovni pregledi i pravilna nega su ključni za prevenciju.

Šta je vađenje živca iz zuba?

Vađenje živca iz zuba, poznato i kao endodontski tretman ili lečenje kanala korena, je specijalizovani stomatološki postupak koji se primenjuje kada je živac unutar zuba postao inficiran ili oštećen. Ovaj postupak je ključan za spasavanje zuba koji bi inače morao biti izvađen. Vađenje živca iz zuba je precizan i delikatan proces koji zahteva stručnost i pažnju. Kroz ovaj tretman, zub koji bi inače bio izgubljen može se sačuvati, očuvajući tako prirodni osmeh i funkcionalnost usta.

Šta je vađenje korena zuba?

Vađenje dela korena zuba, ili apikotomija, je postupak koji se obično preduzima kada standardno lečenje kanala korena nije uspelo ili kada infekcija u korenu zuba ostaje uporna. Ovaj postupak je bitan za uklanjanje inficiranog ili oštećenog dela korena zuba, što može biti ključno za očuvanje samog zuba i zdravlja okolnog tkiva. Vađenje dela korena zuba je složen zahvat koji zahteva visok nivo stručnosti i preciznosti. Kroz ovaj postupak, cilj je da se očuva zub i smanji rizik od daljnjih oralnih zdravstvenih problema. Stomatolog Novi Sad koristi najnovije tehnike i opremu kako bi osigurali najbolje moguće rezultate za svoje pacijente.

Da li će vađenje zuba biti bezbolno?

Današnje tehnike i anestetici čine da vađenje zuba bude što bezbolnije. Pacijenti obično osećaju pritisak, ali ne i bol tokom procedure.

Vađenje zuba cena u Art of Smile

Cena vađenja zuba u stomatološkoj ordinaciji „Art Of Smile“ zavisi od nekoliko faktora, uključujući složenost procedure i specifične potrebe svakog pacijenta. U ordinaciji „Art Of Smile“, nastojimo da pružimo transparentne informacije o cenama i mogućnostima. Preporučujemo da pacijenti zakažu konsultacije, tokom kojih će se detaljnije razgovarati o predviđenim troškovima u skladu sa individualnim potrebama. Naš cilj je da obezbedimo kvalitetnu negu po razumnim cenama, uzimajući u obzir sve aspekte tretmana potrebne za optimalno oralno zdravlje.

Šta naši pacijenti govore o nama...

milica kovacevic
milica kovacevic
2024-03-06
Odlicni, sve pohvale 👌
Milica Kovacevic
Milica Kovacevic
2024-02-29
Sve preporuke od srca!🥰 Jako ljubazni doktori i osobolje😊 Bez greske rade svoj posao savrseno Uspeli su da rese moj najveci problem a to je strah od zubara..Posle toliko godina ulazim u ordinaciju bez straha a izlazim sa osmehom 😊 Za mene su najbolji u gradu!🥇
jelena pejovic
jelena pejovic
2023-12-22
Sve preporuke za stručne i posvećene doktore. Ordinacija je moderna i savremeno opremljena.
Marija Samo ja
Marija Samo ja
2023-11-24
Veoma profesionalan tim, koji posao obavlja do savrsenstva, za njih ne postoji manje od savrsenog. Iz njihove ordinacije izaći ćete sa osmehom kakav ste oduvek zeleli. Sve preporuke, od ulaska u ordinaciju, ljubaznog dočeka, do upucivanja u sve što je potrebno da znate, zatim rad i rezultat je savršen osmeh na kraju. Pozdrav za najbolji tim.
Sinisa Stevanovic
Sinisa Stevanovic
2023-11-13
Ok
Alex Smirnoff
Alex Smirnoff
2023-02-23
Новые зубы и благодарность. Более трёх месяцев был клиентом. По итогу вышел с новыми зубами и сильно изменил своё мнение о современной стоматологии
BrZeSr
BrZeSr
2022-11-19
Preljubazni doktori i osoblje, odlično rade! Bezmetalne krunice su top! Sve pohvale!

Zakažite svoj besplatan pregled

Ne gubite vreme tražeći rešenja na internetu. Postavite upit doktoru ili nas kontaktirajte za besplatan stomatološki pregled i konsultacije!