Zubna protetika Novi Sad

Zubna protetika je specijalizovana grana stomatologije koja se bavi nadoknadom izgubljenih zuba i okolnih tkiva. Njen glavni cilj je da pacijentima vrati osmeh, funkcionalnost i estetiku usta. Pomoću najnovijih tehnika i materijala, zubna protetika je postala nezamenljiv deo stomatološke industrije, pružajući rešenja koja su ne samo trajna, već i vizuelno privlačna.

+381 69 299 29 59

Heroja Pinkija 18, 21000 Novi Sad

021stomatolog@gmail.com

Podela zubne protetike

Zubne krunice

Zubne krunice su fiksne protetske nadoknade koje prekrivaju oštećeni zub u celosti, štiteći ga od daljeg propadanja i vraćajući mu njegovu prirodnu formu i funkciju. Izrađene su od raznih materijala poput keramike, metalokeramike ili cirkonijuma.

Zubni implanti

Zubni implanti predstavljaju savremeno rešenje za nadoknadu izgubljenih zuba. Oni su zapravo titanijumske šipke koje se postavljaju u kost vilice i služe kao koren za zubnu krunu. Osim što pružaju osećaj prirodnog zuba, oni takođe pomažu u očuvanju vilične kosti.

Zubni mostovi

Zubni mostovi se koriste za premošćavanje praznina nastalih gubitkom jednog ili više zuba. Sastoje se od dva ili više krunica koje se postavljaju na susedne zube i pridržavaju „viseći“ deo mosta.

Zubne proteze

Bilo da se radi o parcijalnim ili totalnim protezama, njihova uloga je nadoknada izgubljenih zuba. Dok parcijalne proteze nadomešćuju nekoliko zuba, zubne proteze zamjenjuju sve zube u gornjoj ili donjoj vilici.

Zubne fasete

Zubne fasete, poznate i kao veneers, su tanke ljuspice keramike koje se lepe za prednju površinu zuba. Koriste se za estetsko poboljšanje izgleda zuba, poput promene boje, oblika ili poravnavanja zuba.

Prednosti zubne protetike

Zubna protetika ne samo da vraća funkcionalnost vašem osmehu, već donosi i druge prednosti: Estetika i prirodnost: Moderna rešenja omogućavaju nadoknade koje izgledaju potpuno prirodno, često se ne mogu razlikovati od pravih zuba. Povratak funkcije: Moći ćete normalno jesti, govoriti i smejati se, bez straha od neugodnih situacija. Samopouzdanje: Gubitak zuba može smanjiti vaše samopouzdanje. Sa kvalitetnom protetikom, ponovno ćete se osećati samouvereno. Dugotrajnost: Sa pravilnom negom, neka protetska rešenja mogu trajati decenijama.

Koji su benefiti zubne protetike za pacijente?

Zubna protetika pruža mnoge benefite za pacijente. Najpre, omogućava im da povrate funkciju žvakanja, što može pozitivno uticati na varenje i opšte zdravstveno stanje. Takođe, kroz estetska rešenja, pacijenti mogu povratiti samopouzdanje i osmeh koji su možda izgubili zbog oštećenih ili nedostajućih zuba. Dodatno, protetska rešenja mogu sprečiti dalje komplikacije, kao što su pomeranje preostalih zuba, atrofija kosti ili problemi sa temporomandibularnim zglobom.

Kada treba da posetim zubara?

Poseta zubaru preporučuje se najmanje dva puta godišnje radi redovnih kontrola i čišćenja. Međutim, ako primetite bilo kakve promene ili probleme u ustima, kao što su bol, oticanje, krvarenje desni ili osetljivost, trebalo bi da odmah zakažete pregled.

 

Takođe, ako ste izgubili zube ili osećate da vaše protetske nadoknade nisu udobne kao pre, poseta specijalisti za zubnu protetiku može biti od suštinskog značaja za očuvanje vašeg oralnog zdravlja i opšteg blagostanja.

 

Za one koji traže vrhunske usluge u oblasti zubne protetike, stomatološka ordinacija Art of Smile iz Novog Sada nudi izvanredna rešenja. Naši stručnjaci iz protetike koriste najsavremenije tehnike i materijale da bi pacijentima pružili najbolje moguće iskustvo.

 

Ne čekajte – vratite svoj osmeh danas! Posetite stomatološku ordinaciju Art of Smile i dozvolite vrhunskim stručnjacima da vam pomognu.

Šta naši pacijenti govore o nama...

milica kovacevic
milica kovacevic
2024-03-06
Odlicni, sve pohvale 👌
Milica Kovacevic
Milica Kovacevic
2024-02-29
Sve preporuke od srca!🥰 Jako ljubazni doktori i osobolje😊 Bez greske rade svoj posao savrseno Uspeli su da rese moj najveci problem a to je strah od zubara..Posle toliko godina ulazim u ordinaciju bez straha a izlazim sa osmehom 😊 Za mene su najbolji u gradu!🥇
jelena pejovic
jelena pejovic
2023-12-22
Sve preporuke za stručne i posvećene doktore. Ordinacija je moderna i savremeno opremljena.
Marija Samo ja
Marija Samo ja
2023-11-24
Veoma profesionalan tim, koji posao obavlja do savrsenstva, za njih ne postoji manje od savrsenog. Iz njihove ordinacije izaći ćete sa osmehom kakav ste oduvek zeleli. Sve preporuke, od ulaska u ordinaciju, ljubaznog dočeka, do upucivanja u sve što je potrebno da znate, zatim rad i rezultat je savršen osmeh na kraju. Pozdrav za najbolji tim.
Sinisa Stevanovic
Sinisa Stevanovic
2023-11-13
Ok
Alex Smirnoff
Alex Smirnoff
2023-02-23
Новые зубы и благодарность. Более трёх месяцев был клиентом. По итогу вышел с новыми зубами и сильно изменил своё мнение о современной стоматологии
BrZeSr
BrZeSr
2022-11-19
Preljubazni doktori i osoblje, odlično rade! Bezmetalne krunice su top! Sve pohvale!

Zakažite svoj besplatan pregled

Ne gubite vreme tražeći rešenja na internetu. Postavite upit doktoru ili nas kontaktirajte za besplatan stomatološki pregled i konsultacije!