Vadjenje umnjaka  Novi Sad

Umnjaci, poznati i kao treći kutnjaci, su poslednji zubi  koji rastu u ustima. Obično se pojavljuju u kasnim tinejdžerskim godinama ili ranim j dvadesetim . Međutim, često nema dovoljno prostora u ustima za njihov pravilan rast, što dovodi do potrebe za vađenjem umnjaka oralna hirurgija.

+381 69 299 29 59

Heroja Pinkija 18, 21000 Novi Sad

Da li operacija umnjaka uvek neophodna?

Kada razmišljamo o vađenju umnjaka, često se postavlja pitanje: „Da li umnjak uvek mora da se operiše?“ Odgovor na ovo pitanje nije uvek jednostavan i zavisi od više faktora. Prvo, važno je razumeti da ne izaziva svaki umnjak probleme. U nekim slučajevima, umnjaci mogu rasti pravilno i bez izazivanja bilo kakvih problema, u kojima slučaju obično vađenje umnjaka nije potrebno. Međutim, često se dešava da umnjaci rastu nepravilno ili nemaju dovoljno prostora da izrastu, što može dovesti do različitih problema kao što su bol, infekcija, ili oštećenje susednih zuba. U tim situacijama, hirurško vađenje umnjaka postaje neizbežno. Jedan od glavnih razloga za hirurško vađenje umnjaka je impaktiran umnjak, koji ne može pravilno da izraste jer je blokiran sa okolnom kosti  ili drugim zubima. Takvi umnjaci mogu biti skloni infekcijama i mogu izazvati značajnu nelagodnost ili bol. U ovim slučajevima, vađenje umnjaka je najbolji izbor za sprečavanje dodatnih komplikacija. Vađenje umnjaka iskustva se razlikuju od osobe do osobe. Neki ljudi dožive minimalnu nelagodnost i brzo se oporave nakon operacije, dok drugi mogu imati kompleksnije slučajeve koji zahtevaju detaljniju pažnju i duži period oporavka. Otok od vađenja umnjaka je uobičajena posledica operacije, ali se može efikasno kontrolisati pravilnim postupcima  i prateći upustva stomatologa nakon operacije. U stomatološkoj ordinaciji Art of Smile u Novom Sadu, stručnjaci su posvećeni pružanju detaljnih informacija svakom pacijentu. Razmatrajući sve aspekte vašeg oralnog zdravlja, pomoći ćemo da donesete najbolju odluku u vezi sa vađenjem umnjaka. Bez obzira da li je reč o običnom ili hirurškom vađenju umnjaka, tim Art of Smile ordinacije je tu da pruži stručnu negu i podršku tokom celog procesa.

Kada je pravo vreme za vađenje umnjaka?

Pravo vreme za vađenje umnjaka varira od osobe do osobe. Ukoliko umnjaci uzrokuju bol, infekciju, ili oštećenje drugih zuba, preporučuje se hirurško vađenje umnjaka. U nekim slučajevima, čak i ako ne izazivaju trenutne probleme, preporučuje se preventivno vađenje umnjaka.

Da li je bol neizbežan kod svakog umnjaka?

 U nekim slučajevima, umnjaci rastu bez problema. Međutim, često se javljaju komplikacije kao što su bol, infekcija ili oštećenje susednih zuba, što zahteva hirurško vađenje umnjaka.

Šta uzrokuje bol prilikom rasta umnjaka?

Bol je često posledica impaktiranih umnjaka – umnjaka koji rastu utisnuti u desni ili kost. Ovo može izazvati razne dentalne probleme, uključujući bol, što čini vađenje umnjaka neophodnim.

Koraci za brzi oporavak nakon operacije umnjaka

Operacija vađenja umnjaka je čest stomatološki zahvat, nakon kojeg je važno pratiti određene korake kako bi se osigurao brz i efikasan oporavak. Evo nekoliko ključnih saveta: Odmor i opuštanje: Nakon operacije, preporučuje se odmor i izbegavanje teških fizičkih aktivnosti najmanje 24 sata. Ovo pomaže u smanjenju krvarenja i otoka. Primena hladnih obloga: Neposredno nakon operacije, primenjivanje hladnih obloga na spoljašnjoj strani lica može pomoći u smanjenju otoka i ublažavanju bolova. Uzimanje propisanih lekova: Lekovi za ublažavanje boli, koje propisuje stomatolog ili oralni hirurg, treba uzimati prema uputstvima. Ako su propisani antibiotici, važno ih je uzimati do kraja terapije. Pažljiva higijena usta:  Treba izbjegavati ispiranje usta prvih 24 sata nakon operacije,  Pravilna ishrana: U prvim danima nakon operacije treba konzumirati meku hranu i izbegavati vruću hranu i pića. Postepeno se može preći na normalnu ishranu, kako se oporavak odvija. Izbegavanje pušenja i alkohola: Pušenje i konzumiranje alkohola mogu usporiti proces zarastanja i treba ih izbjegavati u periodu oporavka. Praćenje instrukcija stomatologa: Važno je striktno pratiti sve savete i uputstva stomatologa ili oralnog hirurga.

Vađenje umnjaka cena

Cena vađenja umnjaka u stomatološkoj ordinaciji Art of Smile varira u zavisnosti od složenosti postupka i potrebnog opsega zahvata. Detaljne informacije o cenama i mogućnostima finansiranja pruža tim Art of Smile, koji se posvećeno brine o svakom aspektu vašeg stomatološkog tretmana.

Operacija umnjaka cena

Cena operacije umnjaka u ordinaciji Art of Smile zavisi od specifičnosti slučaja, uključujući da li je potrebno obično ili hirurško vađenje. U Art of Smile, pacijenti mogu dobiti precizne informacije o cenama i individualno prilagođene savete koji odgovaraju njihovim potrebama i okolnostima. Operacija umnjaka cena varira u zavisnosti od složenosti slučaja i potrebnog oporavka. U stomatološkoj ordinaciji Art of Smile, stručnjaci za vadjenje zuba i umnjaka pružaju detaljne informacije o troškovima i postupcima povezanim sa vađenjem umnjaka.

Šta naši pacijenti govore o nama...

milica kovacevic
milica kovacevic
2024-03-06
Odlicni, sve pohvale 👌
Milica Kovacevic
Milica Kovacevic
2024-02-29
Sve preporuke od srca!🥰 Jako ljubazni doktori i osobolje😊 Bez greske rade svoj posao savrseno Uspeli su da rese moj najveci problem a to je strah od zubara..Posle toliko godina ulazim u ordinaciju bez straha a izlazim sa osmehom 😊 Za mene su najbolji u gradu!🥇
jelena pejovic
jelena pejovic
2023-12-22
Sve preporuke za stručne i posvećene doktore. Ordinacija je moderna i savremeno opremljena.
Marija Samo ja
Marija Samo ja
2023-11-24
Veoma profesionalan tim, koji posao obavlja do savrsenstva, za njih ne postoji manje od savrsenog. Iz njihove ordinacije izaći ćete sa osmehom kakav ste oduvek zeleli. Sve preporuke, od ulaska u ordinaciju, ljubaznog dočeka, do upucivanja u sve što je potrebno da znate, zatim rad i rezultat je savršen osmeh na kraju. Pozdrav za najbolji tim.
Sinisa Stevanovic
Sinisa Stevanovic
2023-11-13
Ok
Alex Smirnoff
Alex Smirnoff
2023-02-23
Новые зубы и благодарность. Более трёх месяцев был клиентом. По итогу вышел с новыми зубами и сильно изменил своё мнение о современной стоматологии
BrZeSr
BrZeSr
2022-11-19
Preljubazni doktori i osoblje, odlično rade! Bezmetalne krunice su top! Sve pohvale!

Zakažite svoj besplatan pregled

Ne gubite vreme tražeći rešenja na internetu. Postavite upit doktoru ili nas kontaktirajte za besplatan stomatološki pregled i konsultacije!