Sinus lift

Sinus lift je stomatološki zahvat koji je često potreban kada pacijent želi postaviti dentalne implantate, ali nema dovoljno kosti da bi podržao implantat.

+381 69 299 29 59

Heroja Pinkija 18, 21000 Novi Sad

Šta je sinus lift?

Sinus lift, poznat i kao sinusna augmentacija ili sinusni lifting, je hirurški zahvat u stomatologiji da bi se povećala količina kosti u gornjoj vilici, tačnije između vaših molara i premolara. Ova procedura je često potrebna kada nema dovoljno kosti za postavljanje dentalnih implantata.

 

Da li imate potrebe za sinus liftom?

Gubitak zuba može rezultirati smanjenjem kosti. Ako je zub izgubljen i nije zamenjen implantatom ili mostom, kost može početi da se povlači. Osim toga, anatomija gornje vilice može rezultirati smanjenom količinom kosti između gornjeg zuba i maksilarnog sinusa, koji je lociran iznad zuba. Sinus lift omogućava stomatolozima da povećaju količinu kosti u ovom području kako bi mogli postaviti implantate.

 

Potreba za sinus liftom često nastaje kada osoba izgubi zube u gornjoj vilici i kao rezultat toga dolazi do smanjenja kosti. Drugi faktori uključuju:

 

  • Apsorpciju kosti nakon gubitka zuba
  • Prirodno tanke gornje vilice
  • Veliki sinusi koji se prirodno nalaze blizu gornje vilice.

 

Kako se primenjuje sinus lift?

Sinus lift je hirurški zahvat koji zahteva preciznost i veštinu. Tokom zahvata, hirurg pravi rez na gornjoj vilici kako bi izložio kost. Nakon toga, mala količina kosti je odstranjena kako bi se stvorio prolaz do sinusa. Sinusna membrana se zatim pažljivo podiže prema gore, a ispod nje se postavlja koštani grafting materijal. Na kraju, rana je zatvorena šavovima.

Sinus lift – načini operacije

 

Krestalni sinus lift:

Ovaj pristup uključuje pravljenje malog reza duž krestalne kosti i koristi se kada je potrebno dodati manju količinu kosti. Postupak je manje invazivan i često je odabran kada je potrebno dodati manju količinu kosti.

 

Klasičan sinus lift:

Za razliku od krestalnog pristupa, klasičan sinus lift podrazumeva veći rez i koristi se kada je potrebno dodati veću količinu kosti. Ova metoda je idealna za pacijente sa značajnim gubitkom kosti.

Koje su prednosti sinus lifta?

Omogućava postavljanje implantata: Za pacijente koji nemaju dovoljno kosti u gornjoj vilici, sinus lift može biti ključan zahvat koji omogućava postavljanje implantata.

Prevencija gubitka kosti: Zahvat može sprečiti daljnji gubitak kosti koji može nastati nakon ekstrakcije zuba.

Povećava uspešnost implantata: Sa većom količinom kosti, postoji veća verovatnoća da će implantat biti stabilan i trajati duže.

Da li postoji rizik tokom operacije sinus lifta?

Kao i svaka hirurška procedura, i sinus lift nosi određene rizike. Najčešći rizici uključuju infekciju, krvarenje i oštećenje sinusa. Međutim, biranjem iskusnih stomatologa poput tima doktora u ordinaciji Art of Smile, rizik se značajno smanjuje.

Da li je sinus lift bolna intervencija?

Iako može zvučati zastrašujuće, većina pacijenata prijavljuje minimalnu nelagodnost tokom i nakon procedure. Lokalna anestezija se koristi kako bi se osiguralo da je postupak što manje bolan.

Period oporavka posle operacije sinus lifta

Nakon operacije, može doći do otoka i osetljivosti na mestu intervencije. Ovi simptomi obično traju nekoliko dana. Pacijentima se preporučuje da izbegavaju naporne aktivnosti i prate uputstva lekara za postoperativnu negu.

Sinus lift cena

Cena sinus lifta može varirati u zavisnosti od specifičnih potreba pacijenta i korišćenih materijala. Za tačne informacije o cenama i posebnim ponudama, preporučujemo da kontaktirate naš tim u stomatološkoj ordinaciji Art of Smile iz Novog Sada.

Ako razmišljate o postavljanju implantata, konsultujte se sa stomatologom Novi Sad iz ordinacije Art of Smile da biste videli da li je sinus lift pravi izbor za vas.

Zašto odabrati nas?

Uz praktikovanje najviših standarda kvaliteta te individualni pristup, u ordinaciji digitalne stomatologije Art of Smile koristimo isključivo najkvalitetnije zubne implantate dokazanih i pouzdanih brandova Neodent i Straumann. Naši zadovoljni pacijenti potvrđuju našu stručnost i posvećenost, a značajno iskustvo u implantologiji garancija je je da ćete i vi biti zadovoljni vašim novim osmijehom.

Šta naši pacijenti govore o nama...

milica kovacevic
milica kovacevic
2024-03-06
Odlicni, sve pohvale 👌
Milica Kovacevic
Milica Kovacevic
2024-02-29
Sve preporuke od srca!🥰 Jako ljubazni doktori i osobolje😊 Bez greske rade svoj posao savrseno Uspeli su da rese moj najveci problem a to je strah od zubara..Posle toliko godina ulazim u ordinaciju bez straha a izlazim sa osmehom 😊 Za mene su najbolji u gradu!🥇
jelena pejovic
jelena pejovic
2023-12-22
Sve preporuke za stručne i posvećene doktore. Ordinacija je moderna i savremeno opremljena.
Marija Samo ja
Marija Samo ja
2023-11-24
Veoma profesionalan tim, koji posao obavlja do savrsenstva, za njih ne postoji manje od savrsenog. Iz njihove ordinacije izaći ćete sa osmehom kakav ste oduvek zeleli. Sve preporuke, od ulaska u ordinaciju, ljubaznog dočeka, do upucivanja u sve što je potrebno da znate, zatim rad i rezultat je savršen osmeh na kraju. Pozdrav za najbolji tim.
Sinisa Stevanovic
Sinisa Stevanovic
2023-11-13
Ok
Alex Smirnoff
Alex Smirnoff
2023-02-23
Новые зубы и благодарность. Более трёх месяцев был клиентом. По итогу вышел с новыми зубами и сильно изменил своё мнение о современной стоматологии
BrZeSr
BrZeSr
2022-11-19
Preljubazni doktori i osoblje, odlično rade! Bezmetalne krunice su top! Sve pohvale!

Zakaži pregled