Zubna Implantologija

Danas, kada govorimo o modernim stomatološkim rešenjima, teško je zaobići temu zubne implantologije. Ova oblast pruža trajna rešenja za one koji su izgubili jedan ili više zuba i žele da povrate prirodan izgled i funkciju svog osmeha.  No, šta zapravo znači implantologija, i da li je svako pogodan kandidat za ovaj zahvat?

+381 69 299 29 59

Heroja Pinkija 18, 21000 Novi Sad

Šta je Implantologija?

Implantologija je grana stomatologije koja se bavi ugradnjom veštačkih korenova zuba, poznatijih kao dentalni implantati, direktno u pacijentovu vilicu. Ovi implantati služe kao osnova za krune, mostove ili proteze, zamenjujući izgubljene zube. Kada razmišljamo o implantologiji, posebno se ističe zubna implantologija koja pruža najrealniju zamenu za prirodne zube.

Šta sve spada u implantologiju?

Pod pojmom „implantologija“ spada niz postupaka, od samog planiranja i dijagnostike, do ugradnje i održavanja implantata. Osim same ugradnje implantata, zubna implantologija obuhvata i postupke kao što su:
  • Zubni implanti
  • Sinus lift
  • Proteza na implantima
  • Ugradnja vestačke kosti
Kada govorimo o implantologiji Novi Sad, stomatološka ordinacija Art of Smile pruža usluge implantologije u Novom Sadu.

Ko je kandidat za implantologiju?

Gotovo svako može biti kandidat za zubnu implantologiju, ali postoje određeni preduslovi. Idealni kandidat je osoba sa dovoljno zdrave kosti u vilici koja može podržati implantat. Takođe, desni treba da budu zdrave i bez znakova zapaljenja. Pušenje, određene hronične bolesti i loša oralna higijena mogu uticati na uspešnost i trajanje implantata. Najbolje je konsultovati se sa stomatologom kako biste saznali da li ste pogodan kandidat. Ako razmišljate o implantologiji u Novom Sadu, Art of Smile ima stručnjake iz ove oblasti.

Da li je ugradnja implanta jedina opcija?

Iako je zubna implantologija izuzetno popularna i efikasna metoda zamene izgubljenih zuba, nije jedina opcija, ali je jeftinija. Mostovi, parcijalne ili potpune proteze takođe mogu biti rešenje za one koji iz bilo kojeg razloga ne žele ili ne mogu da se odluče za implantate. Važno je razgovarati sa stomatologom i razmotriti sve opcije pre donošenja konačne odluke.

Koje su prednosti zubne implantologije?

Zubna implantologija ne samo da pruža estetski prijatan izgled koji se gotovo ne može razlikovati od prirodnih zuba, već takođe pruža funkcionalne prednosti. Implantati omogućavaju pacijentima da jedu, govore i smeju se sa samopouzdanjem. Pored toga, oni:
  • Pomažu u očuvanju strukture lica. Gubitak zuba može dovesti do smanjenja kosti vilice, što može promeniti izgled lica. Implantati podstiču rast kosti i sprečavaju ovu vrstu atrofije.
  • Sprečavaju pomeranje susednih zuba. Kada nedostaje zub, susedni zubi mogu početi da se pomeraju prema praznom prostoru, što može dovesti do problema sa zagrižajem.
  • Prateći savete o pravilnoj oralnoj higijeni, implantati mogu trajati decenijama, što ih čini dugotrajnom i isplativom investicijom.
Uz pravilnu negu i održavanje, dentalni implantati mogu trajati godinama, pa čak i čitav život. Ako razmišljate o ovoj opciji, Novi Sad i „Art of Smile“ mogu vam pružiti vrhunsku uslugu i stručno mišljenje. Vratite svoj osmeh i samopouzdanje uz pomoć zubne implantologije!

Mogući izazovi i nega zubne implantologije

Iako je zubna implantologija revolucionarna, kao i svaki hirurški zahvat, ima svoje rizike. Moguće komplikacije uključuju infekciju, oštećenje susednih zuba ili krvnih sudova i sinusa. Međutim, pravilnim izborom stručnjaka i detaljnim predoperativnim pregledom, rizici se mogu svesti na minimum. Nakon ugradnje implantata, važno je slediti sve preporuke stomatologa o postoperativnoj nezi. To će uključivati redovno čišćenje implantata i okolnih tkiva, kao i redovne posete stomatologu radi kontrole. Za sve zainteresovane koji traže stručnjake iz oblasti implantologije. U stomatološkoj ordinaciji „Art of Smile“ u Novom Sadu možete se konsultovati i obaviti zahvat zubne implantologije sa dr Ivanom Vukotićem, koji je priznat stručnjak u ovoj oblasti.

Šta naši pacijenti govore o nama...

Oдлично
На основу 28 рецензије
milica kovacevic
milica kovacevic
2024-03-06
Odlicni, sve pohvale 👌
Milica Kovacevic
Milica Kovacevic
2024-02-29
Sve preporuke od srca!🥰 Jako ljubazni doktori i osobolje😊 Bez greske rade svoj posao savrseno Uspeli su da rese moj najveci problem a to je strah od zubara..Posle toliko godina ulazim u ordinaciju bez straha a izlazim sa osmehom 😊 Za mene su najbolji u gradu!🥇
jelena pejovic
jelena pejovic
2023-12-22
Sve preporuke za stručne i posvećene doktore. Ordinacija je moderna i savremeno opremljena.
Marija Samo ja
Marija Samo ja
2023-11-24
Veoma profesionalan tim, koji posao obavlja do savrsenstva, za njih ne postoji manje od savrsenog. Iz njihove ordinacije izaći ćete sa osmehom kakav ste oduvek zeleli. Sve preporuke, od ulaska u ordinaciju, ljubaznog dočeka, do upucivanja u sve što je potrebno da znate, zatim rad i rezultat je savršen osmeh na kraju. Pozdrav za najbolji tim.
Sinisa Stevanovic
Sinisa Stevanovic
2023-11-13
Ok
Alex Smirnoff
Alex Smirnoff
2023-02-23
Новые зубы и благодарность. Более трёх месяцев был клиентом. По итогу вышел с новыми зубами и сильно изменил своё мнение о современной стоматологии
BrZeSr
BrZeSr
2022-11-19
Preljubazni doktori i osoblje, odlično rade! Bezmetalne krunice su top! Sve pohvale!

Zakaži pregled