Zubna Implantologija

Danas, kada govorimo o modernim stomatološkim rešenjima, teško je zaobići temu zubne implantologije. Ova oblast pruža trajna rešenja za one koji su izgubili jedan ili više zuba i žele da povrate prirodan izgled i funkciju svog osmeha.  No, šta zapravo znači implantologija, i da li je svako pogodan kandidat za ovaj zahvat?

+381 69 299 29 59

Heroja Pinkija 18, 21000 Novi Sad

Šta je Implantologija?

Implantologija je grana stomatologije koja se bavi ugradnjom veštačkih korenova zuba, poznatijih kao dentalni implantati, direktno u pacijentovu vilicu. Ovi implantati služe kao osnova za krune, mostove ili proteze, zamenjujući izgubljene zube. Kada razmišljamo o implantologiji, posebno se ističe zubna implantologija koja pruža najrealniju zamenu za prirodne zube.

Šta sve spada u implantologiju?

Pod pojmom „implantologija“ spada niz postupaka, od samog planiranja i dijagnostike, do ugradnje i održavanja implantata. Osim same ugradnje implantata, zubna implantologija obuhvata i postupke kao što su:
  • Zubni implanti
  • Sinus lift
  • Proteza na implantima
  • Ugradnja vestačke kosti
Kada govorimo o implantologiji Novi Sad, stomatološka ordinacija Art of Smile pruža usluge implantologije u Novom Sadu.

Ko je kandidat za implantologiju?

Gotovo svako može biti kandidat za zubnu implantologiju, ali postoje određeni preduslovi. Idealni kandidat je osoba sa dovoljno zdrave kosti u vilici koja može podržati implantat. Takođe, desni treba da budu zdrave i bez znakova zapaljenja. Pušenje, određene hronične bolesti i loša oralna higijena mogu uticati na uspešnost i trajanje implantata. Najbolje je konsultovati se sa stomatologom kako biste saznali da li ste pogodan kandidat. Ako razmišljate o implantologiji u Novom Sadu, Art of Smile ima stručnjake iz ove oblasti.

Da li je ugradnja implanta jedina opcija?

Iako je zubna implantologija izuzetno popularna i efikasna metoda zamene izgubljenih zuba, nije jedina opcija, ali je jeftinija. Mostovi, parcijalne ili potpune proteze takođe mogu biti rešenje za one koji iz bilo kojeg razloga ne žele ili ne mogu da se odluče za implantate. Važno je razgovarati sa stomatologom i razmotriti sve opcije pre donošenja konačne odluke.

Koje su prednosti zubne implantologije?

Zubna implantologija ne samo da pruža estetski prijatan izgled koji se gotovo ne može razlikovati od prirodnih zuba, već takođe pruža funkcionalne prednosti. Implantati omogućavaju pacijentima da jedu, govore i smeju se sa samopouzdanjem. Pored toga, oni:
  • Pomažu u očuvanju strukture lica. Gubitak zuba može dovesti do smanjenja kosti vilice, što može promeniti izgled lica. Implantati podstiču rast kosti i sprečavaju ovu vrstu atrofije.
  • Sprečavaju pomeranje susednih zuba. Kada nedostaje zub, susedni zubi mogu početi da se pomeraju prema praznom prostoru, što može dovesti do problema sa zagrižajem.
  • Prateći savete o pravilnoj oralnoj higijeni, implantati mogu trajati decenijama, što ih čini dugotrajnom i isplativom investicijom.
Uz pravilnu negu i održavanje, dentalni implantati mogu trajati godinama, pa čak i čitav život. Ako razmišljate o ovoj opciji, Novi Sad i „Art of Smile“ mogu vam pružiti vrhunsku uslugu i stručno mišljenje. Vratite svoj osmeh i samopouzdanje uz pomoć zubne implantologije!

Mogući izazovi i nega zubne implantologije

Iako je zubna implantologija revolucionarna, kao i svaki hirurški zahvat, ima svoje rizike. Moguće komplikacije uključuju infekciju, oštećenje susednih zuba ili krvnih sudova i sinusa. Međutim, pravilnim izborom stručnjaka i detaljnim predoperativnim pregledom, rizici se mogu svesti na minimum. Nakon ugradnje implantata, važno je slediti sve preporuke stomatologa o postoperativnoj nezi. To će uključivati redovno čišćenje implantata i okolnih tkiva, kao i redovne posete stomatologu radi kontrole. Za sve zainteresovane koji traže stručnjake iz oblasti implantologije. U stomatološkoj ordinaciji „Art of Smile“ u Novom Sadu možete se konsultovati i obaviti zahvat zubne implantologije sa dr Ivanom Vukotićem, koji je priznat stručnjak u ovoj oblasti.

Šta naši pacijenti govore o nama...

Alex Smirnoff
Alex Smirnoff
2023-02-23
Новые зубы и благодарность. Более трёх месяцев был клиентом. По итогу вышел с новыми зубами и сильно изменил своё мнение о современной стоматологии
BrZeSr
BrZeSr
2022-11-19
Preljubazni doktori i osoblje, odlično rade! Bezmetalne krunice su top! Sve pohvale!
Kal El Rukavina
Kal El Rukavina
2022-11-15
Za prvi put, odlično!
MAJA KOVAČEVIĆ
MAJA KOVAČEVIĆ
2022-08-13
Nakon mnogo traganja i niz losih iskustava, pronasla sam stomatolosku ordinaciju u kojoj su me docekali strucni i profesionalni doktori i dobri ljudi. U ordinaciji Art of smile ce vam vrhunski strucnjaci prvo sve objasniti, a zatim ce vam se posvetiti i resiti vas problem na najbolji moguci nacin, uz maksimalno strpljenje za sva vasa pitanja i nedoumice. Atmosfera u ordinaciji je izuzetno prijatna i svaki strah nestaje, a sto je najbitnije izaci cete sa osmehom. Ja sam pronasla stomatologe za ceo zivot za moju porodicu i mene. Od srca preporucujem Art of smile i divne dr Ivana i dr Igora!
Nikola Cimesa
Nikola Cimesa
2021-12-22
Sve pohvale, sjajna je usluga. Ovo je najbolja stomatoloska ordinacija u kojoj sam do sada bio. Od srca ih preporucujem!

Zakaži pregled