Zubni implanti Novi Sad

Danas, u digitalnom dobu, svako traži najbolje usluge u svom gradu. Kada je reč o stomatologiji, zubni implanti u Novom Sadu postaju sve traženija opcija. S obzirom na njihovu popularnost, potrebno je dobro razumeti sve što je povezano sa ovom temom.

+381 69 299 29 59

Heroja Pinkija 18, 21000 Novi Sad

Šta su zubni implanti?

Zubni implanti su veštačke zubne nadoknade koji se hirurškim putem postavljaju u viličnoj kosti kako bi se zamenio prirodni koren zuba. Izrađuju se od posebnih biokompatibilnih materijala i predstavljaju trajno rešenje za problem nedostatka zuba. Učinkovitost i trajnost zubnih implantata glavna su svojstva zbog kojih su isti prepoznati od strane brojnih zadovoljnih pacijenata

Zarad poprimanja oblika pravog zuba kod pacijenta, krunica se uvek šrafi u ležište koje se postavlja ispod desni i ona se ne vidi golim okom. 

Zahvaljujući tehnološkom napretku, postali su zlatni standard u oblasti protetike. Kada se ljudi pitaju „šta je implant?“, najčešće misle na ovu revolucionarnu metodu.

Postupak ugradnje implanata traje do 15 minuta verovali ili ne.

Kasnije ugradnje se čeka u periodu od 2 do 4 meseca da se implant „veže“. Kad prođe određeno vreme,  pristupa se protetskoj fazi gde dobijate definitivni fiksni rad od  bezmetalnih krunica ili metalokeramičkih krunica.

Zašto ugraditi zubni implantat?

Ugradnjom zubnih implantata trajno rešavamo problem nedostatka jednog ili više zuba, a koriste se i u slučajevima sanacije potpune bezubosti. Pre same ugradnje, sprovodi se rendgenska dijagnostika kako bi se utvrdilo stanje vilične kosti i tok daljeg postupka. Implantati se ugrađuju u područje gde nedostaje zub. Ugradnja se sprovodi pod lokalnom anestezijom, što znači da je zahvat u potpunosti bezbolan za pacijenta. 

Zubni implanti ugrađuju se u dve faze,između kojih se pravi pauza od 2-3 meseca, tokom koje pacijent moze da nosi privremenu krunicu, privremeni most ili protezu. Nekada je moguce ugraditi implantate odmah po vadjenju zuba, dok se nekad preporučuje duža pauza, što zavisi od stanja vilične kosti pacijenta. 

 U periodu posle hirurške ugradnje implantata, u koštanom tkivu vilice se odigrava složeni proces oseointegracije, tj. srastanja implantata sa okolnom kosti, i taj period obično iznosi 3-4 meseca. S obzirom da su izrađeni od biokompatibilnih materijala, zubni implantati će bez problema srasti s prirodnim tkivom vilicne kosti. Posle oseointegracije se na zubni implantat postavlja nastavak koji se naziva abatment. Abatment kompletira infrastrukturu impantata zuba, na koji će se postaviti keramička kruna. 

Nakon ugradnje krune, implantat će se u potpunosti ponašati poput prirodnog zuba i funkcionalno i estetski. Pacijent odmah nakon ugradnje kruna primeti poboljšanje u strukturi lica, posebno u obrazima i govoru, te primećuje da mu je vraćeno samopouzdanje i osmeh na lice –  osmeh kojim će od sada svakodnevno osvajati sve oko sebe.

Pre

Koji su preduslovi za ugradnju zubnih implanata?

Nisu svi kandidati za zubne implante. Da bi se kvalifikovali, potrebno je da pacijent ima dovoljno gustu kost u vilici koja može podržati implant. Takođe, optimalno oralno zdravlje je ključno, kao i redovna higijena.

Prednosti ugradnje zubnih implanata

Zubni implanti nude brojne prednosti. Oni omogućavaju pacijentima da se osećaju kao da imaju svoje prirodne zube, poboljšavajući samopouzdanje. S obzirom na to, cena zubnih implantanta može varirati, ali mnogi smatraju da su dugoročne koristi vredne investicije. Ugradnja zubnih implantata dugoročno je i kvalitetno rešenje u odnosu na zubni most za koji je potrebno susedne zube brusiti kako bismo premostili bezubu površinu. Čak i u slučajevima kad prvo treba ukloniti postojeći zub, u našoj ordinaciji radimo ugradnju odmah nakon vađenja zuba ukoliko nam uslovi to omogućavaju.

Nedostatak nekoliko zuba

Zavisno od broju izgubljenih zuba, vrši se ugradnja dva ili više implantata koji premošćavaju bezubu regiju. U ovakvim slučajevima rade se mostovi na zubnim implantatima koji su izvrsna zamena za vaše prirodne zube. Ovim putem izbeći ćemo mobilnu protezu i, ono najvažnije, očuvat ćemo vaše zdrave zube.

Gubitak svih zubi – potpuna bezubost

U slučaju potpune bezubosti, gubitak zuba nadomešta se fiksnim zubnim mostom koji se pričvršćuje na zubne implantate i premošćuje bezubu površinu.

Da li boli ugradnja zubnog implanta?

Ovo je često postavljano pitanje, a odgovor je: uz odgovarajuću anesteziju, bol je minimalan. Mnogi pacijenti izveštavaju da je manje bolno nego vađenje zuba. Kako izgleda proces ugradnje implanta u Novom Sadu? Ugradnja zubnih implantata je proces koji se sastoji od nekoliko koraka. Nakon detaljnog pregleda i planiranja, implant se postavlja u vilicu. Nakon toga, sledi period oporavka, tokom kojeg se implant integriše sa kosti.

Održavanje implantata

Kada se u vilicu ugrade zubni implanti, nastupa period privikavanja. Iako su zubni implanti izuzetno izdržljivi, ključna je redovna higijena i kontrola. Zubni implanti iskustva pokazuju da pravilnim održavanjem mogu trajati decenijama. Nakon ugradnje zubnih implanata, obavezno vršimo i kraću obuku za pravilno održavanje higijene implanata.  

Kako zarastu rane posle ugradnje implantata?

Posle postavljanja implantata, rana obično zarasta za nekoliko nedelja. Važno je pratiti savete stomatologa radi bržeg oporavka.  

Koliko traju zubni implanti?

Sa pravilnom negom, zubni implanti mogu trajati doživotno. Kvalitet i metoda ugradnje takođe igraju ulogu u njihovom trajanju.

Zubni implanti cena u stomatološkoj ordinaciji Art of Smile

Kada se upoređuju zubni implanti cena, Art of Smile nudi konkurentske cene uz visok standard usluge. S obzirom na trajnu vrednost i kvalitet, mnogi smatraju da je ovo najbolja investicija u svoj osmeh.

Zubni implanti iskustva

Zubni implanti iskustva pacijenata su često pozitivna, s obzirom na kvalitet života koji donose. Mnogi se dive svojim novim, prirodnim osmesima i funkcionalnosti koju pružaju implanti.

Zubni implanti i magnetna rezonanca

Za one koji se pitaju o zubni implanti i magnetna rezonanca, dobro je znati da titanijumski implanti ne utiču na magnetnu rezonancu i snimanje.

Zašto izabrati stomatološku ordinaciju Art of Smile za ugradnju implantata?

Kod nas u stomatološkoj ordinaciji Art of Smile očekuju vas najmodernije i inovativne tehnologije dentalne medicine te bezbroj mogućnosti i unapređenja dugotrajnog i kvalitetnog osmeha. Koristimo dentalne implantate vrhunskog kvaliteta brenda Neodent by Straumann koji su se sa svojih 98% sigurnosti ugradnje dokazali kao vrlo pouzdani zubni implantati. Uz Neodent implantate koristimo i  Straumann zubni implantat. Svajcarska kompanija Straumann je lider na svetskom trzistu u proizvodnji implantata, i vise od 20 godina kliničkih istraživanja rezultirala su jedinstvenim implantološkim sistemom potvrđenim u kliničkoj praksi po najvecim standardima savremene stomatologije. 

Nakon ugradnje krune, implantat će se u potpunosti ponašati poput prirodnog zuba i funkcionalno i estetski. Pacijent odmah nakon ugradnje kruna primeti poboljšanje u strukturi lica, posebno u obrazima i govoru, te primećuje da mu je vraćeno samopouzdanje i osmeh na lice- osmeh kojim će od sada svakodnevno osvajati sve oko sebe.

Šta naši pacijenti govore o nama...

milica kovacevic
milica kovacevic
2024-03-06
Odlicni, sve pohvale 👌
Milica Kovacevic
Milica Kovacevic
2024-02-29
Sve preporuke od srca!🥰 Jako ljubazni doktori i osobolje😊 Bez greske rade svoj posao savrseno Uspeli su da rese moj najveci problem a to je strah od zubara..Posle toliko godina ulazim u ordinaciju bez straha a izlazim sa osmehom 😊 Za mene su najbolji u gradu!🥇
jelena pejovic
jelena pejovic
2023-12-22
Sve preporuke za stručne i posvećene doktore. Ordinacija je moderna i savremeno opremljena.
Marija Samo ja
Marija Samo ja
2023-11-24
Veoma profesionalan tim, koji posao obavlja do savrsenstva, za njih ne postoji manje od savrsenog. Iz njihove ordinacije izaći ćete sa osmehom kakav ste oduvek zeleli. Sve preporuke, od ulaska u ordinaciju, ljubaznog dočeka, do upucivanja u sve što je potrebno da znate, zatim rad i rezultat je savršen osmeh na kraju. Pozdrav za najbolji tim.
Sinisa Stevanovic
Sinisa Stevanovic
2023-11-13
Ok
Alex Smirnoff
Alex Smirnoff
2023-02-23
Новые зубы и благодарность. Более трёх месяцев был клиентом. По итогу вышел с новыми зубами и сильно изменил своё мнение о современной стоматологии
BrZeSr
BrZeSr
2022-11-19
Preljubazni doktori i osoblje, odlično rade! Bezmetalne krunice su top! Sve pohvale!

Zakažite svoj besplatan pregled

Ne gubite vreme tražeći rešenja na internetu. Postavite upit doktoru ili nas kontaktirajte za besplatan stomatološki pregled i konsultacije!