Skidanje kamenca sa zuba Novi Sad

Skidanje kamenca sa zuba je važan postupak u održavanju oralnog zdravlja. Kamenac se formira kada se minerali iz pljuvačke nasele na zubima, stvarajući tvrdu naslagu koja može uzrokovati zubni karijes i bolesti desni. Ovaj proces počinje nakupljanjem plaka, meke, lepljive, bezbojne naslage bakterija, hrane i drugih supstanci. Plak se može ukloniti redovnim pranjem zuba i korišćenjem konca, ali ako se ne ukloni, minerali iz pljuvačke ga mogu očvrsnuti u kamenac.

 

Skidanje kamenca sa zuba je ključni postupak za održavanje oralnog zdravlja, posebno u stomatološkoj ordinaciji „Art of Smile“ iz Novog Sada. Bez redovnog skidanja kamenca sa zuba, može doći do zubnog karijesa i bolesti desni poput paradentoze ( parodontopatija).

+381 69 299 29 59

Heroja Pinkija 18, 21000 Novi Sad

Kako se uklanja kamenac?

Profesionalno skidanje kamenca sa zuba obuhvata korišćenje specijalizovanih alata kao što su ultrazvučni aparati za skidanje kamenca sa zuba ili ručni skalperi. U „Art of Smile“, stručnjaci koriste napredne tehnike za skidanje kamenca sa zuba, što osigurava efikasno i bezbedno uklanjanje naslaga.

Poliranje zuba

Nakon skidanja kamenca sa zuba, sledi poliranje zuba, koji uklanja preostale naslage i zaglađuje površinu zuba. Ovo pomaže u smanjenju budućeg nakupljanja kamenca i poboljšava estetiku osmeha.

Da li skidanje kamenca oštećuje zube?

Stručnjaci iz Art of Smile ne oštećujuju zube prilikom rada koriste se metode koje su bezbedne za zubnu gleđ, poput pažljivog korišćenja ultrazvučnog aparata za skidanje kamenca sa zuba.

Koliko često treba skidati kamenac?

Redovno skidanje kamenca sa zuba je neophodno za očuvanje zdravlja zuba i desni. Preporučuje se da se skidanje kamenca sa zuba obavlja barem dva puta godišnje, ali to može varirati u zavisnosti od individualnih potreba pacijenta.

Da li boli skidanje kamenca sa zuba?

Skidanje kamenca sa zuba obično nije bolno. U ordinaciji „Art of Smile“, posebna pažnja se posvećuje udobnosti pacijenata, tako da se skidanje kamenca sa zuba vrši uz minimalan nelagodnost.

Uklanjanje kamenca – cena

U stomatološkoj ordinaciji „Art of Smile“ u Novom Sadu, skidanje kamenca sa zuba cena se određuje nakon detaljnog pregleda i procene potreba pacijenta.

Generalno, cene za skidanje kamenca sa zuba mogu varirati. Osnovna cena obično pokriva standardni postupak skidanja kamenca sa zuba, koji uključuje upotrebu ultrazvučnog aparata za skidanje kamenca sa zuba, kao i poliranje zuba nakon uklanjanja kamenca. Međutim, dodatne usluge kao što su kiretaza zuba ili posebni tretmani za osetljive zube mogu uticati na konačnu cenu.

Za one koji se interesuju za dublje razumevanje ovih postupaka, ordinacija nudi konsultacije iz oblasti parodontologije.

Šta naši pacijenti govore o nama...

Alex Smirnoff
Alex Smirnoff
2023-02-23
Новые зубы и благодарность. Более трёх месяцев был клиентом. По итогу вышел с новыми зубами и сильно изменил своё мнение о современной стоматологии
BrZeSr
BrZeSr
2022-11-19
Preljubazni doktori i osoblje, odlično rade! Bezmetalne krunice su top! Sve pohvale!
Kal El Rukavina
Kal El Rukavina
2022-11-15
Za prvi put, odlično!
MAJA KOVAČEVIĆ
MAJA KOVAČEVIĆ
2022-08-13
Nakon mnogo traganja i niz losih iskustava, pronasla sam stomatolosku ordinaciju u kojoj su me docekali strucni i profesionalni doktori i dobri ljudi. U ordinaciji Art of smile ce vam vrhunski strucnjaci prvo sve objasniti, a zatim ce vam se posvetiti i resiti vas problem na najbolji moguci nacin, uz maksimalno strpljenje za sva vasa pitanja i nedoumice. Atmosfera u ordinaciji je izuzetno prijatna i svaki strah nestaje, a sto je najbitnije izaci cete sa osmehom. Ja sam pronasla stomatologe za ceo zivot za moju porodicu i mene. Od srca preporucujem Art of smile i divne dr Ivana i dr Igora!
Nikola Cimesa
Nikola Cimesa
2021-12-22
Sve pohvale, sjajna je usluga. Ovo je najbolja stomatoloska ordinacija u kojoj sam do sada bio. Od srca ih preporucujem!

Zakažite svoj besplatan pregled

Ne gubite vreme tražeći rešenja na internetu. Postavite upit doktoru ili nas kontaktirajte za besplatan stomatološki pregled i konsultacije!