Skidanje kamenca sa zuba Novi Sad

Skidanje kamenca sa zuba je važan postupak u održavanju oralnog zdravlja. Kamenac se formira kada se minerali iz pljuvačke nasele na zubima, stvarajući tvrdu naslagu koja može uzrokovati zubni karijes i bolesti desni. Ovaj proces počinje nakupljanjem plaka, meke, lepljive, bezbojne naslage bakterija, hrane i drugih supstanci. Plak se može ukloniti redovnim pranjem zuba i korišćenjem konca, ali ako se ne ukloni, minerali iz pljuvačke ga mogu očvrsnuti u kamenac.

 

Skidanje kamenca sa zuba je ključni postupak za održavanje oralnog zdravlja, posebno u stomatološkoj ordinaciji „Art of Smile“ iz Novog Sada. Bez redovnog skidanja kamenca sa zuba, može doći do zubnog karijesa i bolesti desni poput paradentoze ( parodontopatija).

+381 69 299 29 59

Heroja Pinkija 18, 21000 Novi Sad

Kako se uklanja kamenac?

Profesionalno skidanje kamenca sa zuba obuhvata korišćenje specijalizovanih alata kao što su ultrazvučni aparati za skidanje kamenca sa zuba ili ručni skalperi. U „Art of Smile“, stručnjaci koriste napredne tehnike za skidanje kamenca sa zuba, što osigurava efikasno i bezbedno uklanjanje naslaga.

Poliranje zuba

Nakon skidanja kamenca sa zuba, sledi poliranje zuba, koji uklanja preostale naslage i zaglađuje površinu zuba. Ovo pomaže u smanjenju budućeg nakupljanja kamenca i poboljšava estetiku osmeha.

Da li skidanje kamenca oštećuje zube?

Stručnjaci iz Art of Smile ne oštećujuju zube prilikom rada koriste se metode koje su bezbedne za zubnu gleđ, poput pažljivog korišćenja ultrazvučnog aparata za skidanje kamenca sa zuba.

Koliko često treba skidati kamenac?

Redovno skidanje kamenca sa zuba je neophodno za očuvanje zdravlja zuba i desni. Preporučuje se da se skidanje kamenca sa zuba obavlja barem dva puta godišnje, ali to može varirati u zavisnosti od individualnih potreba pacijenta.

Da li boli skidanje kamenca sa zuba?

Skidanje kamenca sa zuba obično nije bolno. U ordinaciji „Art of Smile“, posebna pažnja se posvećuje udobnosti pacijenata, tako da se skidanje kamenca sa zuba vrši uz minimalan nelagodnost.

Uklanjanje kamenca – cena

U stomatološkoj ordinaciji „Art of Smile“ u Novom Sadu, skidanje kamenca sa zuba cena se određuje nakon detaljnog pregleda i procene potreba pacijenta.

Generalno, cene za skidanje kamenca sa zuba mogu varirati. Osnovna cena obično pokriva standardni postupak skidanja kamenca sa zuba, koji uključuje upotrebu ultrazvučnog aparata za skidanje kamenca sa zuba, kao i poliranje zuba nakon uklanjanja kamenca. Međutim, dodatne usluge kao što su kiretaza zuba ili posebni tretmani za osetljive zube mogu uticati na konačnu cenu.

Za one koji se interesuju za dublje razumevanje ovih postupaka, ordinacija nudi konsultacije iz oblasti parodontologije.

Šta naši pacijenti govore o nama...

milica kovacevic
milica kovacevic
2024-03-06
Odlicni, sve pohvale 👌
Milica Kovacevic
Milica Kovacevic
2024-02-29
Sve preporuke od srca!🥰 Jako ljubazni doktori i osobolje😊 Bez greske rade svoj posao savrseno Uspeli su da rese moj najveci problem a to je strah od zubara..Posle toliko godina ulazim u ordinaciju bez straha a izlazim sa osmehom 😊 Za mene su najbolji u gradu!🥇
jelena pejovic
jelena pejovic
2023-12-22
Sve preporuke za stručne i posvećene doktore. Ordinacija je moderna i savremeno opremljena.
Marija Samo ja
Marija Samo ja
2023-11-24
Veoma profesionalan tim, koji posao obavlja do savrsenstva, za njih ne postoji manje od savrsenog. Iz njihove ordinacije izaći ćete sa osmehom kakav ste oduvek zeleli. Sve preporuke, od ulaska u ordinaciju, ljubaznog dočeka, do upucivanja u sve što je potrebno da znate, zatim rad i rezultat je savršen osmeh na kraju. Pozdrav za najbolji tim.
Sinisa Stevanovic
Sinisa Stevanovic
2023-11-13
Ok
Alex Smirnoff
Alex Smirnoff
2023-02-23
Новые зубы и благодарность. Более трёх месяцев был клиентом. По итогу вышел с новыми зубами и сильно изменил своё мнение о современной стоматологии
BrZeSr
BrZeSr
2022-11-19
Preljubazni doktori i osoblje, odlično rade! Bezmetalne krunice su top! Sve pohvale!

Zakažite svoj besplatan pregled

Ne gubite vreme tražeći rešenja na internetu. Postavite upit doktoru ili nas kontaktirajte za besplatan stomatološki pregled i konsultacije!