Ugradnja veštačke kosti u desni – Augmentacija zubne kosti

U savremenoj stomatologiji, pojam „augmentacija zubne kosti“ se sve češće upotrebljava. S obzirom na rastući broj osoba koje traže dentalne implante i različite stomatološke procedure, važno je razumeti ovu metodu i njene prednosti.

+381 69 299 29 59

Heroja Pinkija 18, 21000 Novi Sad

Šta je augmentacija kosti?

Augmentacija, ili povećanje kosti, odnosi se na proces dodavanja veštačke kosti u oblasti vilice ili gde postoji nedostatak prirodne kosti. Ugradnja veštačke kosti i postala je standardna praksa u mnogim stomatološkim ordinacijama, uključujući „Art of Smile“ stomatologa u Novom Sadu.

Kada se radi ugradnja veštačke kosti?

Ugradnja veštačke kosti se preporučuje kada pacijent nema dovoljno prirodne kosti da podrži dentalne implante ili kada postoji rizik od atrofije kosti zbog gubitka zuba ili druge traume.

Načini za operaciju ugradnje veštačke kosti

Postoji nekoliko metoda za augmentaciju kosti, uključujući:
  • Auto-graft: Korišćenje pacijentove sopstvene kosti.
  • Allo-graft: Upotreba donorske kosti.
  • Xeno-graft: Korišćenje životinjske kosti.
  • Synthetic grafts: Upotreba veštačkih materijala kao što su hidroksiapatit i tricalcium fosfat.
Da li boli ugradnja – augmentacija zubne kosti? Procedura se obično izvodi pod lokalnom anestezijom, što znači da je oblast potpuno otupljena. Većina pacijenata ne oseća bol tokom same procedure, ali može doživeti blagu nelagodnost ili osetljivost nakon nje.

Šta se radi ako nema dovoljno kosti za ugradnju implanata?

Kada nema dovoljno kosti za postavljanje dentalnog implantata, augmentacija zubne kosti je idealno rešenje. Ovo omogućava stomatolozima da dodaju potrebnu kost i stvore čvrstu osnovu za implantat.

Proces oporavka nakon ugradnje veštačke kosti

Nakon procedure, važno je slediti sve upute stomatologa za brz i bezbedan oporavak. To može uključivati uzimanje propisanih lekova, ograničavanje fizičke aktivnosti i pridržavanje posebne ishrane.

Koliko dugo nakon augmentacije kosti može da se pristupi ugradnji implantata?

Vreme potrebno za oporavak pre postavljanja implantata može varirati, ali u većini slučajeva pacijenti trebaju čekati nekoliko meseci da bi kost potpuno zarasla i postala dovoljno čvrsta za podršku implantatu.

Cena ugradnje veštačke kosti u vilicu

Cena ugradnje veštačke kosti u vilicu može varirati na osnovu nekoliko faktora, uključujući vrstu korišćenog materijala i složenost same procedure. Najbolje je konsultovati se sa stručnim stomatolozima iz „Art of Smile“ kako bi ste dobili preciznu procenu.
U stomatološkoj ordinaciji „Art of Smile“ u Novom Sadu, posvećeni smo pružanju vrhunskih usluga u oblasti augmentacije zubne kosti. Sa najnovijom tehnologijom i stručnim timom, možete biti sigurni da je vaše oralno zdravlje u najboljim rukama.

Šta naši pacijenti govore o nama...

Alex Smirnoff
Alex Smirnoff
2023-02-23
Новые зубы и благодарность. Более трёх месяцев был клиентом. По итогу вышел с новыми зубами и сильно изменил своё мнение о современной стоматологии
BrZeSr
BrZeSr
2022-11-19
Preljubazni doktori i osoblje, odlično rade! Bezmetalne krunice su top! Sve pohvale!
Kal El Rukavina
Kal El Rukavina
2022-11-15
Za prvi put, odlično!
MAJA KOVAČEVIĆ
MAJA KOVAČEVIĆ
2022-08-13
Nakon mnogo traganja i niz losih iskustava, pronasla sam stomatolosku ordinaciju u kojoj su me docekali strucni i profesionalni doktori i dobri ljudi. U ordinaciji Art of smile ce vam vrhunski strucnjaci prvo sve objasniti, a zatim ce vam se posvetiti i resiti vas problem na najbolji moguci nacin, uz maksimalno strpljenje za sva vasa pitanja i nedoumice. Atmosfera u ordinaciji je izuzetno prijatna i svaki strah nestaje, a sto je najbitnije izaci cete sa osmehom. Ja sam pronasla stomatologe za ceo zivot za moju porodicu i mene. Od srca preporucujem Art of smile i divne dr Ivana i dr Igora!
Nikola Cimesa
Nikola Cimesa
2021-12-22
Sve pohvale, sjajna je usluga. Ovo je najbolja stomatoloska ordinacija u kojoj sam do sada bio. Od srca ih preporucujem!

Zakaži pregled