Ugradnja veštačke kosti u desni – Augmentacija zubne kosti

U savremenoj stomatologiji, pojam „augmentacija zubne kosti“ se sve češće upotrebljava. S obzirom na rastući broj osoba koje traže dentalne implante i različite stomatološke procedure, važno je razumeti ovu metodu i njene prednosti.

+381 69 299 29 59

Heroja Pinkija 18, 21000 Novi Sad

Šta je augmentacija kosti?

Augmentacija, ili povećanje kosti, odnosi se na proces dodavanja veštačke kosti u oblasti vilice ili gde postoji nedostatak prirodne kosti. Ugradnja veštačke kosti i postala je standardna praksa u mnogim stomatološkim ordinacijama, uključujući „Art of Smile“ stomatologa u Novom Sadu.

Kada se radi ugradnja veštačke kosti?

Ugradnja veštačke kosti se preporučuje kada pacijent nema dovoljno prirodne kosti da podrži dentalne implante ili kada postoji rizik od atrofije kosti zbog gubitka zuba ili druge traume.

Načini za operaciju ugradnje veštačke kosti

Postoji nekoliko metoda za augmentaciju kosti, uključujući:
  • Auto-graft: Korišćenje pacijentove sopstvene kosti.
  • Allo-graft: Upotreba donorske kosti.
  • Xeno-graft: Korišćenje životinjske kosti.
  • Synthetic grafts: Upotreba veštačkih materijala kao što su hidroksiapatit i tricalcium fosfat.
Da li boli ugradnja – augmentacija zubne kosti? Procedura se obično izvodi pod lokalnom anestezijom, što znači da je oblast potpuno otupljena. Većina pacijenata ne oseća bol tokom same procedure, ali može doživeti blagu nelagodnost ili osetljivost nakon nje.

Šta se radi ako nema dovoljno kosti za ugradnju implanata?

Kada nema dovoljno kosti za postavljanje dentalnog implantata, augmentacija zubne kosti je idealno rešenje. Ovo omogućava stomatolozima da dodaju potrebnu kost i stvore čvrstu osnovu za implantat.

Proces oporavka nakon ugradnje veštačke kosti

Nakon procedure, važno je slediti sve upute stomatologa za brz i bezbedan oporavak. To može uključivati uzimanje propisanih lekova, ograničavanje fizičke aktivnosti i pridržavanje posebne ishrane.

Koliko dugo nakon augmentacije kosti može da se pristupi ugradnji implantata?

Vreme potrebno za oporavak pre postavljanja implantata može varirati, ali u većini slučajeva pacijenti trebaju čekati nekoliko meseci da bi kost potpuno zarasla i postala dovoljno čvrsta za podršku implantatu.

Cena ugradnje veštačke kosti u vilicu

Cena ugradnje veštačke kosti u vilicu može varirati na osnovu nekoliko faktora, uključujući vrstu korišćenog materijala i složenost same procedure. Najbolje je konsultovati se sa stručnim stomatolozima iz „Art of Smile“ kako bi ste dobili preciznu procenu.
U stomatološkoj ordinaciji „Art of Smile“ u Novom Sadu, posvećeni smo pružanju vrhunskih usluga u oblasti augmentacije zubne kosti. Sa najnovijom tehnologijom i stručnim timom, možete biti sigurni da je vaše oralno zdravlje u najboljim rukama.

Šta naši pacijenti govore o nama...

Oдлично
На основу 28 рецензије
milica kovacevic
milica kovacevic
2024-03-06
Odlicni, sve pohvale 👌
Milica Kovacevic
Milica Kovacevic
2024-02-29
Sve preporuke od srca!🥰 Jako ljubazni doktori i osobolje😊 Bez greske rade svoj posao savrseno Uspeli su da rese moj najveci problem a to je strah od zubara..Posle toliko godina ulazim u ordinaciju bez straha a izlazim sa osmehom 😊 Za mene su najbolji u gradu!🥇
jelena pejovic
jelena pejovic
2023-12-22
Sve preporuke za stručne i posvećene doktore. Ordinacija je moderna i savremeno opremljena.
Marija Samo ja
Marija Samo ja
2023-11-24
Veoma profesionalan tim, koji posao obavlja do savrsenstva, za njih ne postoji manje od savrsenog. Iz njihove ordinacije izaći ćete sa osmehom kakav ste oduvek zeleli. Sve preporuke, od ulaska u ordinaciju, ljubaznog dočeka, do upucivanja u sve što je potrebno da znate, zatim rad i rezultat je savršen osmeh na kraju. Pozdrav za najbolji tim.
Sinisa Stevanovic
Sinisa Stevanovic
2023-11-13
Ok
Alex Smirnoff
Alex Smirnoff
2023-02-23
Новые зубы и благодарность. Более трёх месяцев был клиентом. По итогу вышел с новыми зубами и сильно изменил своё мнение о современной стоматологии
BrZeSr
BrZeSr
2022-11-19
Preljubazni doktori i osoblje, odlično rade! Bezmetalne krunice su top! Sve pohvale!

Zakaži pregled